Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2024/08/09

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Οι εργαζόμενοι ενοικιαζόμενοι/εργολαβικοί στην Εθνική Τράπεζα διάβασαν στην τροποποιητική σύμβαση εργασίας που έλαβαν με ηλεκτρονικό μήνυμα από την εταιρεία/ «εργολάβο» Mellon technologies, ότι θα δουλεύουν υπερωριακά χωρίς πρόσθετη αποζημίωση!  Ένας όρος που παραβιάζει κατάφωρα την εργατική νομοθεσία, αναγράφεται σε μία ατομική σύμβαση εργασίας, που τώρα και στο μέλλον μπορεί να αφορά χιλιάδες εργαζομένους.

Εάν υπογραφεί, αυτή η σύμβαση δεσμεύει τον εργαζόμενο να εργάζεται χωρίς αμοιβή Κυριακές, αργίες, νυχτερινές ώρες και όταν βρίσκεται σε ετοιμότητα προς εργασία! Στο ίδιο κείμενο αναγράφεται επίσης ότι μπορεί να απασχοληθεί και σε «μη συναφή εργασία», χωρίς πρόσθετη αμοιβή και χωρίς κανένα προσδιορισμό αυτής της εργασίας. Δεν υπάρχει όριο στο πού μπορεί να φτάσει η αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στέκεται αλληλέγγυο και στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, να βάλουν φραγμό στα σχέδια της εργοδοσίας για πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου. Απαιτούμε να απαλειφθούν οι παράνομοι και καταχρηστικοί όροι της σύμβασης που ξηλώνουν εργατικές κατακτήσεις και προετοιμάζουν το έδαφος για περισσότερη ασυδοσία παντού!