Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2024/07/15

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, στο ΚΕΘΕΑ και γενικότερα για τους εργαζόμενους σε δομές Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την ενοποίηση – κατάργηση των υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα.

 

Οι ασαφείς προβλέψεις του νομοσχεδίου για την ίδρυση μονάδων πρόληψης και θεραπείας, δημιουργούν έντονες ανησυχίες για τη συγχώνευση της πρόληψης με τη δήθεν «ταχεία» θεραπεία. Επίσης, αφήνει μετέωρο το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης μετά το 2027, με σοβαρό κίνδυνο κατάργησής τους, με μια απλή τροπολογία, εν μία νυκτί.

 

Ζητάμε από την Κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τους φορείς της ψυχικής υγείας και τους εργαζόμενους σε αυτή. Στηρίζουμε την απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας.