Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2013/05/26

Μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο για λουκέτα σε δυο εταιρίες της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (Ε.Α.Σ. και ΕΛ.Β.Ο.), σήμερα (26 Μάη 2013) από ένα ακόμα δημοσίευμα πληροφορούμαστε για νέο λουκέτο, αυτή τη φορά της Ε.Ρ.Τ.

Σε σχέση με τη δημόσια τηλεόραση και ραδιόφωνο, ως Ε.Κ.Α. επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά, ότι:

- Η Ε.Ρ.Τ. αποτελεί δημόσια περιουσία, η οποία έχει στόχο την ενημέρωση και την ποιοτική ψυχαγωγία του Ελληνικού λαού, την ομογένεια αλλά και τις μειονότητες.

- Διαδίδει και προβάλλει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας.

- Συμβάλλει στον πολιτισμό, τον κινηματογράφο, το ντοκιμαντέρ, και τις κοινωνικές δράσεις.

- Οι εργαζόμενοι καθημερινά μοχθούν για τα ποιοτικά προγράμματα της Ε.Ρ.Τ. και σε καμιά των περιπτώσεων δεν είναι υπεύθυνοι για προβλήματα που αντιμετωπίζει.

- Η δημόσια συχνότητα, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση και δεν θα επιτρέψουμε, να πέσει στα «χέρια» των μεγαλοεργολάβων και των διαπλεκόμενων συμφερόντων που μέσα από τις συχνότητές τους, μας βομβαρδίζουν καθημερινά για τη δήθεν αναγκαιότητα των μέτρων της λιτότητας ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, προκειμένου να θησαυρίζουν εκείνοι σε βάρος μας.

Το ΕΚΑ, του οποίου λίγες ώρες πριν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 28ου Συνεδρίου του, με βάση αυτή τη θέση για τη  δημόσια τηλεόραση και ραδιόφωνο, αγωνίζεται μαζί με τα Σωματεία των εργαζομένων Ε.Ρ.Τ., την Ομοσπονδία τους και τους εργαζόμενους για την αποτροπή του κλεισίματος της δημόσιας συχνότητας.