Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2014/03/07

8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με αφορμή την επέτειο της 8ης του Μάρτη, την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, το Ε.Κ.Α. απευθύνει κάλεσμα στις εργαζόμενες, τις άνεργες γυναίκες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις μετανάστριες, τις νέες για νέους αγώνες. Ιδιαίτερα η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας που ζει καθημερινά τη βαρβαρότητα του συστήματος, που βιώνει την ανασφάλεια, το άγχος για το μέλλον των παιδιών της, της οικογένειάς της, το δικό της, πρέπει να τιμήσει τη φετινή 8η του Μάρτη συμμετέχοντας στους ταξικούς αγώνες.

Τιμούμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν. Αυτός ο αγώνας μας οδηγεί και για τους αγώνες του σήμερα.

Η νέα εργαζόμενη, η άνεργη να μη προσαρμόσει τις ανάγκες της στη λογική του μικρότερου κακού. Παλεύουμε για αξιοπρεπή ζωή, Συλλογικές Συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των γυναικών, δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά μας, δωρεάν δημόσια μαιευτήρια, επίδομα τοκετού, αυξημένες άδειες εγκυμοσύνης, τοκετού, μητρότητας.

Σπάμε τα δεσμά μας. Παλεύουμε για να ανατραπούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση.