Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2014/12/12

Υπενθυμίζουμε ότι φάρμακα και τρόφιμα θα συγκεντρώνονται έως τις 23/12/2014 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ’ Σεπτεμβρίου 48 Β), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 – 19:00.

Στα πλαίσια της εκστρατείας που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Λαυρίου, το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας ανταποκρίθηκε θετικά και συνέλεξε αγαθά πρώτης ανάγκης, χάρη στην ευαισθησία των κατοίκων της περιοχής. Στις 3 Δεκεμβρίου, έφτασε στα γραφεία του Ε.Κ.Α. φορτηγό με 3 τόνους αγαθών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας στο Κομπάνι που υποφέρουν.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των προσφύγων, που διαμένουν υπό άθλιες συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής Λαυρίου, είναι Κούρδοι Συριακής καταγωγής και κάνουν έκλυση για βοήθεια προκειμένου να συγκεντρωθούν φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, χειμωνιάτικα ρούχα, κουβέρτες και σκηνές για τον δοκιμαζόμενο λαό του Κομπάνι. Σημειωτέων στα σύνορα Τουρκίας Συρίας κινδυνεύει η ζωή περίπου 200.000 προσφύγων που δεν έχουν τίποτα άλλο εκτός από τα ρούχα που φορούν και την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Ο δοκιμαζόμενος από την οικονομική κρίση ελληνικός λαός γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά, ξεριζωμός και διωγμός μπορεί και πρέπει να σταθεί στο πλευρό τους.

Στα αρχεία PDF & DOC, μπορείτε να δείτε τη λίστα των φαρμάκων που ζητούν οι γιατροί.