Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2015/10/08

Το ΕΚΑ καταγγέλλει την απροκάλυπτη προσπάθεια τρομοκράτησης της εργοδοσίας της Auto Tech. Την Παρασκευή 9 Οκτώβρη εκδικάζεται η υπόθεση εργαζόμενου που είχε απολυθεί από την Auto Tech τον Σεπτέμβρη του 2014. Η εργοδοσία, αφού τον απέλυσε, προχώρησε σε αγωγή σε βάρος του, ενώ του έχει ασκήσει και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Παράλληλα τον απειλεί με νέες μηνύσεις. Ο εργαζόμενος, με αγωγή του, διεκδικεί τα δικαιώματα του.

Απαιτούμε:

Τη δικαίωση του εργαζόμενου, να μπει τέρμα στις διώξεις σε βάρος του και να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης.

Να ξηλωθεί άμεσα όλο το μνημονιακό οπλοστάσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και αξιοποιεί στο έπακρο η εργοδοσία της Auto Tech.

Ουσιαστικός έλεγχος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με προσανατολισμό στην εργοδοτική ευθύνη για την εφαρμογή του συνόλου της νομοθεσίας και των κανονισμών για την υγιεινή και ασφάλεια και τη δημόσια υγεία. Αποφασιστική ενίσχυση του δυναμικού και της υποδομής του ΣΕΠΕ.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρεις αποδοχές και ίσα ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στις απολύσεις. Να καταργηθούν όλες οι μορφές ευέλικτης και ελαστικής εργασίας απασχόλησης. Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς.