Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2015/10/15

Διεθνής Συνδιάσκεψη Τύνιδας

Από 4-6 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στην Τύνιδα η διεθνής συνδικαλιστική συνδιάσκεψη με θέμα: «Ο ρόλος των συνδικάτων στη δημοκρατική μετάβαση», που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Τύνιδας (URTT). 

Στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν η CGTP Πορτογαλίας, η CCOO Ισπανίας, η CGT, CFDT, FO και UNSA από τη Γαλλία, η  CGIL, CISL, UIL από την Ιταλία,  η  SOLIDARNOSC από την Πολωνία, το COSATU από τη Νότιο Αφρική, η COTU από την Κένυα, η ONSL από την Μπουρκίνα Φάσο, η CNTS  από την Σενεγάλη, η UNTM από το Μάλι, η CGTM από την Μαυριτανία, η UMT και  CDT από το Μαρόκο, η SNAPAP από την Αλγερία, η UGTT από την Τυνησία, η  EFITU και EDLS από την Αίγυπτο, η  FENASOL από το Λίβανο, η PGFTU από την Παλαιστίνη, η GFBTU από το Μπαχρέϊν.

Το ΕΚΑ εκπροσώπησε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα Στάθη Τραχανατζή και την υπεύθυνη του Τμήματος διεθνών σχέσεων Χριστίνα ΘεοχάρηΣτην ομιλία του ο Γεν. Γραμματέας του ΕΚΑ αναφέρθηκε στο ρόλο των συνδικάτων στη μετάβαση από τη δικτατορία του 1967 στη δημοκρατία, που ήταν και το θέμα της συνδιάσκεψης, ενώ έγινε και παρουσίαση της σημερινής κατάστασης της χώρας και των προβλημάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα.