Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2015/10/15 2

«Μ’ έναν νόμο κι ένα άρθρο» η Κυβέρνηση θα καταργούσε τα Μνημόνια, αλλά τελικά με έναν νόμο περνάμε στην πλήρη εφαρμογή του πλέον σκληρού πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου. Κι έτσι το παραμύθι δεν έχει ευχάριστο τέλος αλλά επιφυλάσσει ακόμα πιο δυσβάσταχτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, που καλούνται να προετοιμαστούν για την εξόντωσή τους.

Για ακόμη μια φορά οι «μεγάλοι» θα σωθούν, ενώ οι  «μικροί» θα υποστούν οικονομική ασφυξία και τα ποσοστά της φτώχειας θα ανέβουν με γεωμετρική πρόοδο, αφού στο Πολυνομοσχέδιο:

  • Έρχονται νέα φορολογικά μέτρα, ενώ διατηρείται και ο ΕΝΦΙΑ.
  • Καταργούνται ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου 4336/2015 (νόμος για ΚΕΠΑ & ΑΜΕΑ), κατάργηση της επαναχορήγησης σύνταξης σε ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς, αναστολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος κλπ.
  • Προβλέπονται αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, με μείωση των επικουρικών συντάξεων, οδηγώντας έτσι σε άμεση κατάρρευση των επικουρικών ταμείων και του ΜΤΠΥ.
  • Προωθούνται ιδιωτικοποιήσεις, όπως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, απαλλάσσοντας τους επενδυτές – αγοραστές από τα χρέη.

Το ΕΚΑ καλεί όλες και όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις την Παρασκευή 16/10/2015, ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων.