Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2016/01/21

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει την πολυεθνική Bolton που κλείνει το εργοστάσιο της SOFTEX, πετώντας στο δρόμο πάνω από 180 εργαζόμενους, με τις πλάτες της κυβέρνησης. Η δικαιολογία της πυρκαγιάς το καλοκαίρι κατέρρευσε, αφού αποδείχθηκε ότι η πολυεθνική εισέπραξε άμεσα την παχουλή αποζημίωση από τις ασφαλιστικές.

Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μοιράζει ευχολόγια στους εργαζόμενους και δεν παίρνει κανένα μέτρο ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι στον κόσμο της «επιχειρηματικότητας» και αυτών που την υπηρετούν υπογράφοντας μνημόνια, μοναδικό κριτήριο είναι το κέρδος και τα βάρη φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί την άμεση παρέμβαση και ανάληψη μέτρων από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να μη σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου και να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με όλα τα δικαιώματά τους. Τέλος, καλούμε τα σωματεία μέλη μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο στον αγώνα των εργαζομένων στην SOFTEX.