Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2016/04/22

To EKA παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες τα γεγονότα που συμβαίνουν στον T/Σ MEGA.

Καλούμε τη διοίκηση του Σταθμού να μην τολμήσει ούτε να σκεφθεί:

* να μην καταβάλει δώρο Πάσχα και οποιαδήποτε άλλη οφειλή έχει προς κάθε εργαζόμενο.

* να απολύσει εργαζόμενους ή να μειώσει για μια ακόμη φορά τους μισθούς με στόχο την «εξυγίανση» του καναλιού.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΜEGA για τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, που ενώ οι εργαζόμενοι του καναλιού αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον, χθες απαγόρευσε την είσοδο του Προέδρου της ΕΤΙΤΑ συναδέλφου Γιώργου Σκεπετζάκη στη Γενική Συνέλευση.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του σταθμού να αναλάβει τις ευθύνες της και να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα, καθώς και το δώρο του Πάσχα. Υπενθυμίζουμε πως οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τη διαχείριση των οικονομικών του σταθμού, αλλά και για τα δάνεια που πήρε από τις τράπεζες, δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά οι διοικούντες. Ήταν δικές τους οι επιλογές και τώρα είναι δική τους η ευθύνη.

Να πληρώσουν τώρα από τα υπερκέρδη τόσων χρόνων και να μη χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν ευθύνονται σε τίποτα για τη σημερινή κατάσταση στο κανάλι. Η αξιοπρέπεια των εργαζομένων είναι πάνω από όλα.

Το ΕΚΑ καλεί τα Σωματεία μέλη του να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του σταθμού, που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους συμπληρώνοντας τις στρατιές των ανέργων που δημιούργησαν όλες οι μνημονιακές και αντεργατικές πολιτικές που συνεχίζονται και σήμερα.

Καλούμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.