Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2016/07/07

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Την υποκριτική παράσταση ζούνε περίπου δυο μήνες τώρα οι εργαζόμενοι της μοναδικής εγχώριας βιομηχανίας λιπασμάτων στην Καβάλα, που αντιστέκονται μόνοι τους στις εγκληματικές ενέργειες που πραγματοποιούνται από τη Διοίκηση της Εταιρείας εις βάρος των εργαζομένων, εις βάρος της εθνικής, της αγροτικής, της τοπικής οικονομίας.

Ενώ εξελίσσεται ένα πρωτοφανές σχέδιο εργολαβοποίησης, που εμπνεύστηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Κος Λαυρεντιάδης, με αποτέλεσμα να δημιουργεί νέα δεδομένα για τη χώρα μας, όταν σε μια Βαρειά Χημική Βιομηχανία με ιδιαίτερους κινδύνους δημιουργεί ειδική ζώνη εργαζομένων, που ουδείς δε θα έχει σύμβαση αορίστου  χρόνου.

Για να πετύχει το διαστροφικό αυτό σχέδιο δημιούργησε τρεις νέες εταιρείες που φέρονται ως ενοικιαστές των εγκαταστάσεων της εταιρείας Λιπασμάτων και επικαλούμενος ότι το έργο παραγωγής λιπασμάτων το έχουν οι ενοικιαστές, θέλει να επιβάλει στους εργαζόμενους την οικειοθελή απόλυση!!! Ταυτόχρονα, τους καλεί να υπογράψουν 14μηνη σύμβαση στους ενοικιαστές των εγκαταστάσεων, κρατώντας ταυτόχρονα και το δικαίωμα να μπορεί να την καταγγείλει και πριν τη λήξη της!!!!!! Μετά την άμεση αντίδραση των εργαζομένων, για να τους κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα προχώρησε σε 13 απολύσεις και μάλιστα χωρίς αποζημίωση!!!

Στις 05/07/2016 κάτω από πίεση των εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε τριμερή συνάντηση, συζητήθηκαν και αναδείχτηκαν οι ακραίες αντεργατικές ενέργειες του εργοδότη, που με νομιμοφανείς διαδικασίες καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργεί στρατιές εργολαβικών εργαζομένων, νέες εταιρείες φαντάσματα. Η έκταση του όλου αυτού ζητήματος δίνει μήνυμα προς τους απανταχού εργοδότες για παραπέρα καταστρατήγηση και αφαίρεση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει τον αγώνα που δίνουν  οι εργαζόμενοι στα ELFE – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ μέσα από το Σωματείο τους μαζικά και οργανωμένα κόντρα στην επίθεση και τις πιέσεις που δέχονται από την εργοδοσία και την Κυβέρνηση. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, διασφάλιση των θέσεων εργασίας, άμεση ανάκληση των απολύσεων. Καλούμε κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενο, να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας.