Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2016/09/16

Τρία χρόνια μετά… Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από τη χρυσαυγίτικη εγκληματική συμμορία με το σχεδιασμό και την οργάνωση από την ηγεσία του νεοναζιστικού μορφώματος. Επρόκειτο για μια στυγερή σχεδιασμένη δολοφονία, στην οποία πήραν μέρος δεκάδες μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν το αποκορύφωμα της δολοφονικής δράσης της χρυσαυγίτικης οργάνωσης, που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε πραγματοποιήσει εκατοντάδες εγκληματικές πράξεις εναντίον μεταναστών, προσφύγων και στελεχών των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Ο στόχος τους σαφής: η αντιφασιστική πάλη, το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Η λαϊκή οργή για την οργανωμένη πολιτική δολοφονία αποτίναξε το φόβο απέναντι στις συμμορίες των ναζί  σηματοδοτώντας τη γιγάντωση του αντιφασιστικού κινήματος στη χώρα μας, και γέννησε διεθνή κατακραυγή. Σήμερα, 3 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η χρυσαυγίτικη εγκληματική ομάδα, ακόμη και ο φυσικός δολοφόνος Ρουπακιάς, κυκλοφορούν ελεύθεροι προκαλώντας τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού και της εργατικής τάξης. Σήμερα, 3 χρόνια μετά, επιβάλλεται η περαιτέρω ανάπτυξη του αντιφασιστικού – αντιρατσιστικού κινήματος στη χώρα μας, με διαρκή αγώνα για την ιδεολογική και πολιτική απομόνωση όλων των εκφραστών της νεοναζιστικής ιδεολογίας – πολιτικής και πρακτικής.

Η δίκη των νεοναζί συνεχίζεται στο Εφετείο και αφορά ολόκληρη την κοινωνία, αλλά και ειδικότερα τα εργατικά σωματεία, τα οποία στοχοποίησε η Χρυσή Αυγή με μια σειρά από δράσεις της. Η δράση της ΧΑ στα ναυπηγεία στο Πέραμα με την προσπάθεια στησίματος εργοδοτικού σωματείου για να πέσουν τα μεροκάματα και να ευνοηθούν οι εφοπλιστές, καθώς και η στενή της συνεργασία με τους χρυσοθήρες στις Σκουριές Χαλκιδικής είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους τόσο στο δικαστήριο όσο και στη συνείδηση της κοινωνίας.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί όλους τους εργαζομένους του Λεκανοπεδίου να εντατικοποιήσουν τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο εθνικιστικό μίσος  με την καθημερινή τους παρουσία στη δίκη και να  συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται. Κανένας εφησυχασμός ή παραμικρή επανάπαυση πρέπει να είναι το μήνυμα του εργατικού κινήματος. Δεν ξεχνάμε και τιμούμε τον Παύλο Φύσσα – δυναμώνουμε τον αντιφασιστικό αγώνα – στέλνουμε στο περιθώριο τη Χρυσή Αυγή και το φασισμό στα σκουπίδια της ιστορίας.