Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2017/03/30

Απελθέτω από μου το ποτήριο τούτο… είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το παρέδωσε… στα συνδικάτα.

Από τη διάσκεψη της Ρώμης ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα συνδικάτα για συμπαράταξη με την πλευρά του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και αποκρύβοντας ότι η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων είχε πάρει θέση υπέρ του «ΟΧΙ». Προφανώς προχώρησε σε αυτή τη δήλωση ως άλλοθι για το ότι ο ίδιος μετέτρεψε, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας,  το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ» υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι όμως αυτή που τώρα ετοιμάζεται για το τρίτο μνημόνιο – plus. Δηλαδή να σφιχτοδέσει με τις ομαδικές απολύσεις, το lockout, τη διάλυση των ΣΣΕ, το κούρεμα συντάξεων, τη μείωση του αφορολογήτου, τον κόσμο της εργασίας με τις αλυσίδες των δανειστών και μετά το 2018.

Οι εργαζόμενοι είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης και των μνημονίων όλα αυτά τα χρόνια και τα συνδικάτα είναι η μόνη τους προστασία απέναντι στα σκληρά και επώδυνα μέτρα. Η συγκυβέρνηση λοιπόν θέλει να ρίξει και το τελευταίο αυτό προπύργιο που  προσπαθεί να διαφυλάξει τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Κύριοι της κυβέρνησης, δεν είναι τα συνδικάτα που υπογράφουν τα μνημόνια.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μας απαντήσει ποιες είναι επιτέλους οι «κόκκινες γραμμές» τους.