Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2017/05/12 2

Περισσότεροι από 1.900 Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν απεργία πείνας στις ισραηλινές φυλακές διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης, τα βασανιστήρια σε μικρά παιδιά, τις φυλακίσεις δίχως δίκες και ζητούν τη συμπαράσταση του Ελεύθερου κόσμου ώστε η κυβέρνηση του Ισραήλ να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι είναι πολιτικοί κρατούμενοι του Τελ-Αβίβ, μια τακτική των δυνάμεων κατοχής προκειμένου να περιορίσουν το λαϊκό στοιχείο και τους αγώνες για απελευθέρωση και δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους.

Πολλοί από τους κρατούμενους είναι ανήλικοι, δεν έχουν περάσει καν από δίκη από τα ισραηλινά δικαστήρια (κατοχής), ενώ οι φυλακισμένοι δεν έχουν στοιχειώδη πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει την τακτική αυτή των ισραηλινών αρχών, ζητεί από την κυβέρνηση του Τελ-Αβίβ να σεβαστεί τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και τη Σύμβαση της Γενεύης.

Ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διπλωματικής πίεσης προς την Κυβέρνηση του Ισραήλ και να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξη της χώρας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης, σε ειρηνική συνύπαρξη με το κράτος του Ισραήλ.