Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2017/10/10

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στις εταιρείες του Lufthansa group (Lufthansa, Swiss, Lufthansa Cargo), οι οποίοι αγωνίζονται για το αυτονόητο, το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία και άρα στην αξιοπρεπή διαβίωση. 

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία πραγματοποίησε αύξηση των κερδών της κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ γνωστή είναι και η επενδυτική της δραστηριότητα που αφορά την εξαγορά μικρότερης γερμανικής αεροπορικής εταιρείας. 

Στα πλαίσια αυτά δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την απειλή απολύσεων, μετά την μη αποδοχή του πακέτου εθελούσιας εξόδου από τους εργαζόμενους, το οποίο προτάθηκε για τη μείωση του λειτουργικού κόστους λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού. Πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για κερδοφόρα εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει ζητήσει περισσότερες αυξήσεις στους Γερμανούς εργάτες ώστε να τονωθεί η ευρωπαϊκή οικονομία. 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Προσωπικού Εναέριων Μεταφορών για κήρυξη στάσεων εργασίας (στις 11/10 και 13/10 από 12.00 έως 16.00) και 24ωρης απεργίας (στις 16/10) και θα είναι αρωγός σε κάθε αγώνα για να μην υπάρξει ούτε μια απόλυση. 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ