Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2019/02/01

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των 1.200 συναδέλφων εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς, ενάντια στα σχέδια της Διοίκησης.

Τα σχέδια που απεργαζόταν η Κυβέρνηση με τις Τράπεζες αποδεικνύεται ότι παίρνουν σάρκα και οστά, μετά την ανακοίνωση προς το προσωπικό της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων (RBU), ότι θα προχωρήσουν στην απόσχιση του εν λόγω τμήματος και άρα στην απώλεια της ιδιότητας του τραπεζοϋπαλλήλου για τους εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι το μέλλον των συναδέλφων είναι αβέβαιο και ο κίνδυνος να απολέσουν τα εργασιακά τους κεκτημένα και δικαιώματα είναι μεγάλος. Άλλωστε δεν είναι τυχαία και η παρακώλυση συνδικαλιστικής δράσης που επέβαλε η Διοίκηση στα σωματεία της Τράπεζας Πειραιώς για περιοδεία στους χώρους. Σημειώνεται ότι υπάρχει επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με το θέμα, που περιμένουμε να απαντηθεί.

Το ΕΚΑ στηρίζει κάθε κινητοποίηση και δράση που θα εξαγγείλουν η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων και οι Σύλλογοι στην Τράπεζα Πειραιώς, με αφετηρία την προειδοποιητική στάση εργασίας που εξήγγειλαν ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής, για τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και ώρα 12 μ.μ..