Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2020/09/08

ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει την μήνυση που κατέθεσε η εργοδοσία του «Μουσείου Πειραμάτων» ενάντια στην Πρόεδρο και τον Γραμματέα του σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο ΒΥΡΩΝΑΣ» καθώς και της εργαζόμενης που απέλυσε και είναι μέλος του σωματείου. 

Οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες και συκοφαντικές. Το σωματείο υπερασπίστηκε το δικαιώματα της εργαζόμενης να περιφρουρήσει τα δικαιώματα και το ωράριό της στις δυσμενείς μεταβολές που της πρότεινε η εργοδοσία. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν η απόλυση, αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο που της έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση στις συνθήκες της πανδημίας. 

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό, υπάρχουν αντίστοιχα δεκάδες παραδείγματα. Οι αρνητικές μεταβολές της εργατικής νομοθεσίας που έχει επιβάλλει τις συμβάσεις λάστιχο των όσων ημερών ή ωρών θέλουν οι εργοδότες έχει γιγαντώσει την ασυδοσία, την ίδια στιγμή που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας είναι εξαφανισμένοι. 

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και απαιτούμε από την εργοδοσία να αποσύρει την μήνυση της. Δεν θα αφήσουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα να μπουν στον γύψο.