Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2021/01/27

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η εξέλιξη της πανδημίας και η διασπορά της με σταθερούς ρυθμούς στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, κανένα μέτρο προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Σήμερα, όλο και περισσότεροι ομολογούν ότι η καρδιά του προβλήματος είναι στους χώρους δουλειάς. Αυτό ομολογούν επιστήμονες λοιμωξιολόγοι, ο συγχρωτισμός δεκάδων εργαζομένων σε χώρους δουλειάς ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η κινητικότητα που έχουν οι διάφορες περιοχές. Τέτοιες περιοχές με μεγάλη κινητικότητα είναι η Δυτική Αττική και το Μενίδι όπου καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη την Αθήνα πηγαινοέρχονται στους χώρους εργασίας τους αλλά και το κέντρο της Αθήνας.

Η επιβολή τοπικών lockdown σε δήμους δεν λύνει το πρόβλημα αφού δεν αντιμετωπίζεται ο ανεξέλεγκτος συγχρωτισμός στους μεγάλους χώρους δουλειάς, ενώ με αντίστοιχα λειψά μέτρα ανοίγουν τα σχολεία της Αθήνας, που ξεκίνησαν την λειτουργία τους χωρίς καθαρίστριες που είτε απολύθηκαν είτε δεν προσλήφθηκαν. Αντίστοιχα τα υποστελεχωμένα από προσωπικό, χωρίς υλικά και μέσα, Κέντρα Υγείας που τώρα μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς καμία υποδομή, «κλείνοντας» μάλιστα τις υπηρεσίες πρόληψη και αντιμετώπισης άλλων ασθενειών.

Φτάνει πια! Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αθήνας να οργανώσουν την πάλη τους, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους, για την υλοποίηση των κρίσιμων αιτημάτων μας.

Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, την Τετάρτη 3 Φλεβάρη, στις 4μ.μ.

Διεκδικούμε:...