Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2024/09/24

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Της επίθεσης που  εξαπέλυσε το Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα στον θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων χιλιάδων, στην πλειοψηφία τους αμάχων γυναικόπαιδων και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων επιπλέον ανθρώπων που ζουν σε άθλιες συνθήκες στην ισοπεδωμένη Γάζα.

Σήμερα η φρίκη του πολέμου απλώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπως έδειξε και η πρόσφατη επίθεση με τις ανατινάξεις σε παγιδευμένες συσκευές στον Λίβανο.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία, με την ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να σταματήσει η γενοκτονία στην περιοχή, και όχι να κωφεύουν.

Το Σάββατο 5 Οκτώβρη, ενώνουμε τη φωνή μας για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» με τα εκατομμύρια των διαδηλωτών που θα πλημμυρίσουν τους δρόμους σε μια σειρά χώρες, από τις ΗΠΑ και την Βρετανία μέχρι τις αραβικές χώρες και την Αυστραλία.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία που συγκρούονται με την κυβερνητική πολιτική της φτώχειας και της ακρίβειας, τη διάλυσης της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών, να συμμετέχουν μαζικά το Σάββατο 5/10, στις 2μμ, στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) στο συλλαλητήριο που καλούν η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο – Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, μαζί με συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς και συλλογικότητες.

Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα – Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Όλες/οι το Σάββατο 5/10, 2μμ, στο Πάρκο Ελευθερίας (μετρό Μέγαρο Μουσικής) και στην πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία.