Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2024/09/24

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ MOTOR OIL

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει το νέο εργοδοτικό έγκλημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 7 συναδέλφων στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους. Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης η οποία αρνείται πεισματικά να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος σε περιοχές που συγκεντρώνονται μεγάλος αριθμός βιομηχανιών ή επιχειρήσεων τέτοιας έκτασης και λειτουργίας.

 

Δεν είναι δυνατόν να καίγονται τέτοιες εγκαταστάσεις και η κυβέρνηση να μην έχει επιβάλει το ελάχιστο μέτρο, δηλαδή την εκκένωση όλων των γύρω εργοστασίων. Ταυτόχρονα αναδεικνύονται οι ευθύνες της εταιρείας που δεν είχε πάρει μέτρα πρόληψης και έχει αφήσει τους χώρους δουλειάς χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Στη συγκεκριμένη εταιρεία είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός εργαζόμενου.

 

Από τη μια έχουμε την τεράστια κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη έχουμε την υποβάθμιση των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων γιατί αποτελούν κόστος για τους εργοδότες. Όχι άλλα κέρδη βουτηγμένα στο αίμα των εργαζομένων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους συναδέλφους. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων, το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, στους Αγίους Θεοδώρους.