Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2013/05/10

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την κατάπτυστη απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση.

Στις 8/5/2013 το πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε μια από τις επιχειρήσεις του Ομίλου Καλ που βρίσκεται στην Λιοσίων 104. Η πρωτόγνωρη απόφαση απαγορεύει στον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών κ Πληροφορικής Ν. Αττικής , μέλος και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και σε οποιονδήποτε εκπρόσωπό του, να πλησιάσει την επιχείρηση (!!), όπως επίσης διατάζει να κατέβουν από την ιστοσελίδα οι ανακοινώσεις (!!!) που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις στην εν λόγω «επιχείρηση» με βάση καταγγελίες των εργαζομένων και να μην αναρτηθούν νέες (!!!!!). Επισημαίνουμε ότι ο εργοδότης όχι μόνο δεν πληρώνει τους εργαζόμενους, και δεν ασφαλίζει πολλούς από αυτούς, αλλά και όταν κάποιος από αυτούς τολμήσει να ζητήσει δεδουλευμένα, τραμπουκίζεται από διάφορους παρατρεχάμενους.

Καλούμε την κυβέρνηση συνολικά και τον υπουργό δικαιοσύνης να πάρει θέση για την πρωτόγνωρη και κατάπτυστη αυτή απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών και τα συνδικάτα να την καταδικάσουν.

Η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει