Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2013/06/28

Το ΕΚΑ καταγγέλλει τον εργοδότη της εταιρείας καθαριότητας «Φάσμα Α.Ε.», που έχει εργολαβικά το έργο καθαριότητας του νοσοκομείου «Γεννηματάς». Η εταιρεία, που έχει απλήρωτες 2 μήνες τις εργαζόμενες, έχει το θράσος να απαιτεί να υπογράψουν χαρτί, ότι έχουν λάβει τις αποδοχές τους, για να μπορέσει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό λήψης έργου. Εκβιάζει κάθε εργαζόμενη χωριστά, ότι αν δεν υπογράψει ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ!

Ήδη η πρώτη συναδέλφισσα που αρνήθηκε, με την ανακοίνωση της απόλυσής της, χθες, έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του Γεννηματά. Ακόμα και μετά το τραγικό αυτό συμβάν ο εργοδότης συνεχίζει απτόητος!!! Σήμερα έκανε τη δεύτερη απόλυση συναδέλφου, όλως τυχαίως καρκινοπαθούς, επειδή επίσης αρνήθηκε να υπογράψει για μισθοδοσία που δεν έχει λάβει.

Καλούμε τον Διοικητή του «Γεννηματά», που έχει υπογράψει τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία, να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της μέσα στο νοσοκομείο, για το οποίο έχει την ευθύνη.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, να πάρει θέση για το τι συμβαίνει με τις εργολαβικές εταιρείες στο χώρο ευθύνης του. Να μην επιχειρήσει να πει ότι δε γνωρίζει, γιατί για να διευκολύνει αυτές τις εταιρείες, ακύρωσε τον τρόπο που με ρήτρες προέβλεπε την ανάθεση αυτών των έργων κεντρικά από την περιφερειακή διοίκηση Αττικής.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας να σταματήσει να καλύπτει και να επιχαίρει για την ασυδοσία των εργολάβων, θεωρώντας ότι έτσι συμβάλει στο Success Story της χώρας!

Απαιτούμε να ανακληθούν οι απολύσεις των 2 συναδέλφων μας και να σταματήσει η αυθαιρεσία της εταιρείας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το ΕΚΑ μαζί με το σωματείο μέλος του, «ΠΕΚΟΠ», θα προχωρήσουν σε κάθε συνδικαλιστική και νομική ενέργεια για να διασφαλίσουν το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια όλων των συναδέλφων μας στον κλάδο.