Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2013/09/10

Το Δ.Σ. του ΕΚΑ χαιρετίζει και στηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων Διοικητικών – ΙΔΑΧ στα Πανεπιστήμια της χώρας. Ο αγώνας που δίνουν δεν αφορά μόνο το εργασιακό τους μέλλον, αφορά το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θέτει σε διαθεσιμότητα το 65% του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (μόνο στο Ε.Μ.Π. αφορά 550 από τους 800 συναδέλφους μας). Την ίδια ώρα προαναγγέλλει τη διαθεσιμότητα του 40% των καθηγητών στο επόμενο έτος. Ήδη έχει στραγγαλίσει οικονομικά τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Εν ολίγοις μαζί με τη διάλυση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προωθεί τη μετατροπή των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε ιδρύματα μεταλυκειακής κατάρτισης, με εύκολα, γρήγορα πτυχία για ένα σίγουρα άνεργο μέλλον, με ελάχιστους εξαθλιωμένους εργαζομένους και καθηγητές χωρίς υλικοτεχνική υποδομή και πιθανά τότε θα μας ζητούν και δίδακτρα!!!

Καλούμε όλους τους πολίτες της Αθήνας να σταθούν ουσιαστικοί συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας! Καλούμε όλους τους πολίτες να μην εμπλακούν στο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού που επενδύει η κυβέρνηση για να περνάει την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της.

Η παιδεία είναι το μέλλον μας. Όλοι μαζί μπορούμε να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.