Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2013/11/07

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί από την Κυβέρνηση να ΞΥΠΝΗΣΕΙ και να γυρίσει το ρολόι του χρόνου ξανά στο 2013. Δεν βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 1973. Το πολίτευμα της χώρα μας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όχι Χούντα.

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση απέδειξε πόσο καλή είναι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, δίνοντας εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν νύχτα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Τρομοκρατεί, εκφοβίζει και κρύβεται πίσω από την Αστυνομία για να επιβάλλει τις άθλιες επιλογές της.

Αντιγράφοντας πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές με τραγικά τότε αποτελέσματα, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση της εκπαίδευσής τους και ως στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων πήδηξαν τον φράχτη του Ραδιομεγάρου, στις 4.30 π.μ., εισέβαλαν στο κτίριο απωθώντας τους εργαζόμενους και προχώρησαν σε 4 συλλήψεις, αυτές του Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, του εκπροσώπου των εργαζομένων του ραδιοφώνου και δύο ακόμη δημοσιογράφων.

Το ΕΚΑ καταγγέλλει την Κυβέρνηση και καλεί τα Σωματεία Μέλη του να βρεθούμε όλοι μαζί συμπαραστάτες στους συναδέλφους εργαζομένους της ΕΡΤ, στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 4 μ.μ., στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής.