Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2013/12/04

Το ΕΚΑ εκφράζει την αγανάκτησή του για το νέο κύμα διαθεσιμότητων που προγραμματίζουν τα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 10.000 διαθεσιμότητες και ο στόχος είναι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να φτάσουν τις 25.000. Η εντολή της Τρόϊκας είναι και 15.000 απολύσεις που θα προκύψουν από το σύνολο των διαθεσιμότητων. Σημειώνεται ότι ήδη 2.000 απολύσεις έγιναν με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, πανεπιστημιακοί καθηγητές, γιατροί του ΕΟΠΥΥ, σχολικοί φύλακες είναι ειδικότητες που για την Κυβέρνηση περιττεύουν στην κοινωνία. Τα παιδιά μας δεν χρειάζονται προστασία στα σχολεία και όλοι μπορούμε να πληρώνουμε για την υγεία και την παιδεία.

Το Κράτος βγάζει στη διαθεσιμότητα και απολύει με τη χρήση αστυνομικής βίας. Ακυρώνει οικογενειακούς σχεδιασμούς και εισοδήματα. Καταστρέφει κοινωνικές δομές όπως είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα και η φύλαξη των δημοσίων σχολείων.

Καλούμε όλους τους πολίτες να σταθούμε ουσιαστικοί συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων!

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακούμε στα παιχνίδια της Κυβέρνησης που επενδύει στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας!