Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2014/03/12

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τους Έλληνες εργαζόμενους να αφυπνιστούν και να συνειδητοποιήσουν που μας οδηγεί η Κυβέρνηση με τις καταστροφικές πολιτικές της, σκύβοντας το κεφάλι στους τοκογλύφους της Ε.Ε. Τα θέματα της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και τον επαναπροσδιορισμό του κατώτατου μισθού, αφορούν στην επιβίωση και ευμάρεια των εργοδοτών και στην περαιτέρω αφαίμαξη των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νοικοκυριών.

Η Τρόικα επιμένει η μείωση των 3,9 ποσοστιαίων μονάδων να γίνει προς όφελος μόνο των εργοδοτών, προκειμένου να πιστωθεί στην επιχείρηση όλο το ανταγωνιστικό όφελος από τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, αγνοώντας τις συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Τρόικα επιμένει στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ζητούν την νομοθετική κατάργηση του υπουργικού βέτο και την εμπλοκή του νομάρχη, ενώ ακυρώνουν και το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

Η Τρόικα επιμένει στη μείωση του κατώτατου μισθού και τη μείωση των προσαυξήσεων που συνοδεύουν τις τριετίες των παλαιών εργαζομένων, με απώτερο σκοπό να ισοπεδώσουν κάθε κεκτημένο και κάθε ίχνος αξιοπρέπειας των εργαζομένων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η ηγεσία της Ε.Ε., το ΔΝΤ και η Κυβέρνηση θα βρουν τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους – αγωνιστές στο διάβα τους. Δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας!