Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2015/03/20

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας υλοποιώντας δράσεις κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και κάθε μορφής διάκρισης, προσπαθεί να στηρίζει έμπρακτα τις κοινωνικές ομάδες που βιώνουν την απόρριψη. Απαιτούμε ίσα δικαιώματα και ίση πρόσβαση σε παιδεία και υγεία για όλους. Απαιτούμε προστασία των κεκτημένων και απορρίπτουμε κάθε κρούσμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που στόχο έχουν να διχάσουν την εργατική τάξη. Ανεξαρτήτου φύλου, θρησκείας, φυλής, όλοι έχουμε ανάγκη στην εργασία, στα ανθρώπινα δικαιώματα στο κοινωνικό κράτος.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τη συμπαράστασή του στην πρωτοβουλία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων με μια ξεχωριστή δράση. Το Σάββατο 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ένας ξεχωριστός περίπατος από τη Βουλή των Ελλήνων έως το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να επιδοθούν τα αιτήματα των ομάδων που πλήττονται από το ρατσισμό στη Νέα Κυβέρνηση.

Ας δώσουμε όλοι ραντεβού στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, ένα ραντεβού κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων… για ένα καλύτερο μέλλον.