Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2015/07/31

ΕΚKΛΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στο Πεδίο του Άρεως ζουν τις τελευταίες ημέρες περίπου 420 άτομα, από τα οποία τα 178 είναι ανήλικα παιδιά, περίπου 98 - 102 οικογένειες από τις οποίες οι 9 είναι μονογονεϊκές οικογένειες (μητέρα και ανήλικα παιδιά μόνον δίχως τον πατέρα) καθώς και 5 - 7 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά.

Η έλλειψη σκηνών είναι μεγάλη. Ο συνολικός αριθμός τους είναι μόνο 75, που σε πολλές περιπτώσεις αναγκαστικά μοιράζονται σε πάνω από μία οικογένεια, αφήνοντας όμως ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών χωρίς καμία σκηνή για να διαμείνουν. Οι ανάγκες για φάρμακα είναι άμεσες και αφορούν κυρίως αναλγητικά, αντιδιαρροϊκά, αλλά και είδη πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Χρειάζεται επειγόντως ιατρική παρέμβαση (με κυριότερες ειδικότητες αυτές των: παιδιάτρων, γυναικολόγων, παθολόγων και ειδικών σε θέματα Δημόσιας Υγείας). Όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση υγείας, ειδικότερα των παιδιών, χειροτερεύει δραματικά. Οι κύριες ανάγκες είναι σε βρεφικά είδη και φαγητά σε στερεά μορφή. Κυρίως πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες  και παιδικά αθλητικά παπούτσια, είδη υγιεινής (σαπούνια, σακούλες απορριμμάτων, αντισηπτικά κ.α.), είδη συσκευασίας για τα φαγητά (π.χ. μικρές πλαστικές σακούλες) και τέλος φαγώσιμα τα οποία δεν χρειάζονται ψυγείο (όπως σπορέλαιο, κονσέρβες, όσπρια, ρύζι, αλεύρι, κλπ.) και νερά σε συνεχή βάση.

Το ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας και τα Σωματεία – Μέλη του να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους και να προσφέρουν ό,τι από τα παραπάνω είδη μπορούν.