Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2016/06/22

Το Προεδρείο του ΕΚΑ συναντήθηκε εχθές με τους “ΣΟΦΟΥΣ” της Ευρώπης, μετά από προφορικό κάλεσμα του “αμέτοχου” Υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο προσπάθειας του τελευταίου να εμφανίσει “Κοινωνικό διάλογο”! Με μια συνάντηση μίας ώρας και αποτελέσματα εντός τριμήνου, σίγουρα δεν υφίσταται κοινωνικός διάλογος. Το προεδρείο του ΕΚΑ κατήγγειλε το διάλογο ως προσχηματικό και ως κίνηση εντυπωσιασμού της κυβέρνησης.

Τα ενδιαφέροντά τους ανέδειξαν και τις κατευθύνσεις τους, που δεν είναι άλλες από τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής, που εφαρμόζεται με τα μνημόνια, ομαδικές απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, συνεχής μείωση του κατώτατου μισθού και αλλαγή νομικού πλαισίου απεργιών.

Το προεδρείο του ΕΚΑ απέδειξε και ανέδειξε ότι, μετά από 6 χρόνια μνημονίου και καταστροφής, οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλα βάρη, και καμία “μεταρρύθμιση” προς τις κατευθύνσεις τους δε θα είναι προς όφελος των εργαζομένων και γενικότερα της κοινωνίας.

Επιτακτικά ζητάμε:

1)       Επαναφορά των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα των Σ.Σ.Ε., κατάργηση της ΠΥΣ 6 του 2012.

2)       Επαναφορά της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης των συμβάσεων στα προ μνημονίου επίπεδα.

3)       Κατάργηση της διαφοροποίησης παλαιού και νέου εργαζομένου.

4)       Αύξηση του κατώτατου μισθού.

5)       Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Το ΕΚΑ καλεί όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους της πόλης να βρίσκονται κοντά στα σωματεία τους, σε ετοιμότητα, να μην επιτρέψουμε την καταστροφή, να επανακτήσουμε τις ζωές μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην υλοποιήσει τα σχέδιά της.

Το ΕΚΑ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ανατρέψει και να ακυρώσει τα σχέδια των μνημονίων, που μας κλέβουν τη ζωή.