Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2016/07/15

Το Δ.Σ. του ΕΚΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Σύλλογο Εργαζομένων στην ΕΤΕ – προερχόμενων από την πρώην Εθνοdata, που αγωνίζεται για να μην υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά μεταξύ εργαζομένων της ίδιας επιχείρησης. Αν και η εταιρεία Εθνοdata – πρώην θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας – συγχωνεύτηκε με τη μητρική Τράπεζα εδώ και πάνω από ένα χρόνο, καθυστερεί η πλήρης ένταξη των εργαζομένων στους ισχύοντες Κανονισμούς της Τράπεζας. Η καθυστέρηση είναι ακόμα μεγαλύτερη για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της πρώην FBB και Probank – που επίσης απορροφήθηκαν από την ΕΤΕ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει δυσβάσταχτες μειώσεις (ακόμα και 50%) για συναδέλφους και συναδέλφισσες που αποδέχθηκαν την ένταξη, που αποδεδειγμένα παρέχουν την εργασία τους σε εξειδικευμένες Διευθύνσεις και που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αδυναμία να καλύψουν υποχρεώσεις,  όπως πληρωμή δόσεων δανείων κλπ., χωρίς να είναι σε θέση να προβλέψουν πότε θα λήξει αυτό το ιδιότυπο καθεστώς μείωσης μισθών.

Η εξοικονόμηση πόρων και η μείωση του λειτουργικού κόστους δεν μπορεί να νομιμοποιεί και να δικαιολογεί την άνιση μεταχείριση μεταξύ υπαλλήλων της ίδιας επιχείρησης. Άλλωστε δεν επιδεικνύεται ο ίδιος ζήλος στην εξοικονόμηση πόρων όταν πρόκειται για τις αμοιβές συμβούλων ή/και στις εξωτερικές «αναθέσεις έργων».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΕΤΕ προερχόμενων από την πρώην Εθνοdata έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο στάσεις εργασίας (9/6/2016 και 21/6/2016) και μία 24ωρη απεργία (30/6/2016). Η συμμετοχή σε αυτές τόσο των μελών του Συλλόγου όσο και των αλληλέγγυων συναδέλφων και συναδελφισσών τραπεζοϋπαλλήλων και ενοικιαζόμενων τραπεζοϋπαλλήλων δίνουν την δύναμη και οπλίζουν με αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη νίκη.