Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2016/11/03

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 6.11.2016

Το ΕΚΑ στηρίζει και συμμετέχει στον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στο καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους άνοιγμα των καταστημάτων για 8 Κυριακές κάθε έτος.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Κυριακή 6.11.2016, ημέρα προγραμματισμένης Κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων λόγω περιόδου προσφορών.

Θεωρούμε ότι αυτός ο νόμος πρέπει να καταργηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους πολίτες στην πράξη. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένα μέτρο που ενισχύει μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές και πολυκαταστήματα. Καταστρέφει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ευνοεί την απλήρωτη εργασία και αυξάνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η κυριακάτικη αργία είναι κατάκτηση και δικαίωμα πολλών δεκαετιών και καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες να μην καταναλώνουν, ενισχύοντας έτσι τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου.

Ας κρατήσουμε τις Κυριακές μας για ξεκούραση, ψυχαγωγία και εποικοδομητική αξιοποίηση του ελάχιστου ελεύθερου μας χρόνου.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!