Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2016/11/16

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας δίνει το παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής που διοργανώνονται για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μετά από 43 χρόνια τα αιτήματα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» δεν χάνουν την αξία τους. Οι αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου που ξεσηκώθηκαν το 1973 μας επιβάλουν να μην σταματήσουμε τον Αγώνα, υπενθυμίζοντάς μας ότι η ελπίδα πάντα ζει.

Η Ελλάδα πλήττεται από τα απάνθρωπα μέτρα των μνημονιακών πολιτικών, που οδηγούν τους πολίτες στην εξαθλίωση. Η λίστα των ανέργων συνεχώς μακραίνει, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι ζουν με συντάξεις και μισθούς πείνας. Οι ουρές στα συσσίτια και στη διανομή δωρεάν τροφίμων θυμίζουν άλλες εποχές. Οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους στο εξωτερικό. Ο δρόμος είναι κατηφορικός και μοιάζει να μην έχει τέλος. Μόνο οι αγώνες μας θα ανατρέψουν τις διαθέσεις των δανειστών, του ΔΝΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί όλα τα Σωματεία Μέλη του, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους του Λεκανοπεδίου να δώσουν δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου και στην πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικανική Πρεσβεία, στην Αθήνα, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.