Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2016/11/28

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την BP Ελληνική Α.Ε. που στο όνομα της αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της εταιρείας, ετοιμάζεται να μεταφέρει και άλλες δραστηριότητες σε εξωτερικούς συνεργάτες. Σημειώνουμε ότι από το 2009, που είχε στο δυναμικό της 145 άτομα, σήμερα έχει μόλις 92 και με το προτεινόμενο σχέδιο επιφυλάσσει νέες χαμένες θέσεις εργασίας.

Το επιχείρημα ότι προσωπικό που εργάζεται σε αυτήν 10, 15, 20 χρόνια είναι αναποτελεσματικό και συνυπεύθυνο για τη μη αποδοτική λειτουργία της εταιρείας, είναι αίολο και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα η ίδια η διοίκηση έλεγε μόλις 2 μήνες πριν, τον Σεπτέμβρη, όταν παρουσίασε τα καλά αποτελέσματα στον τομέα των λιπαντικών, εκθειάζοντας το ίδιο προσωπικό που σήμερα θέλει να απομακρύνει.

Η επιλογή της μεταφοράς του έργου στην Ουγγαρία είναι πρακτική που ακολουθούν οι πολυεθνικές εταιρείες για να αυξήσουν τα κέρδη τους θυσιάζοντας εργαζομένους. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει αυτές τις πολιτικές που ωθούν στην ανεργία συναδέλφους μας.

Καλούμε την διοίκηση της BP να ξεχάσει τις πολιτικές των απολύσεων. Στηρίζουμε κάθε μορφή δράσης που οι συνάδελφοί μας και το Σωματείο τους, ΣΥΕΠΥ και ΑΛΠΕ, επιλέξουν.

Απαιτούμε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συναδέλφων μας.