Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2017/03/16

Στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Διοικητικής Οργάνωσης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης σπανίων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις», η κυβέρνηση ενέταξε τροπολογία, όπου ορίζεται σε ποσοστό 4%, όλων των παλαιών και νέων ασφαλισμένων, το ποσό της μηνιαίας εισφοράς στον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.. Δηλαδή …. αυξάνει την εισφορά κατά 2% στους παλαιούς ασφαλισμένους (το υπόλοιπο 2% αναλογούσε στους εργοδότες). Την ίδια ώρα μάλιστα, που με άλλη τροπολογία μειώνει στους βουλευτές την εισφορά αλληλεγγύης.

Σαράντα (40) ταμεία, τομείς, κλάδοι και λογαριασμοί Πρόνοιας εντάσσονται στον κλάδο εφάπαξ παροχών του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., συνολικά 1.050.000 ασφαλισμένοι για εφάπαξ. Η διάταξη επηρεάζει περίπου 250.000 – 300.000 παλαιούς ασφαλισμένους, που είχαν πρωτοασφαλιστεί μέχρι την 31/12/1992 και οι αυξήσεις φτάνουν έως και τον 5πλασιασμό, σε κάποιες περιπτώσεις, των εισφορών. Αντίστοιχα, θα αναπροσαρμόζεται και το ύψος των νέων εφάπαξ.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την εν λόγω τροπολογία. Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Μόνο η οργάνωση και η πάλη των εργαζομένων θα βάλει φρένο στην ανθρωποφαγία και τον κοινωνικό αυτοματισμό.