Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2017/04/07

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους απολυμένους συναδέλφους εργαζομένους στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Τον Ιανουάριο του 2015, οι εργαζόμενοι στο ΙΜΕ προσπάθησαν να συστήσουν επιχειρησιακό σωματείο, με στόχο να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα και τις υπερωρίες πολλών μηνών καθώς και την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία τους. Η εργοδοσία επιδίωξε να αποτρέψει άμεσα αυτή την προσπάθεια, προβαίνοντας σε αιφνιδιαστικές απολύσεις για συμμόρφωση και παραδειγματισμό των εργαζόμενων.

Το δικαστήριο δικαίωσε τους δυο απολυμένους συναδέλφους, με την τελική του απόφαση στις 19/12/2016, υποχρεώνοντας το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού να τους επαναπροσλάβει και να τους αποζημιώσει για το διάστημα που δεν εργάστηκαν. Η διοίκηση του ΙΜΕ, παρόλο που το δικαστήριο κήρυξε την απόφασή του προσωρινά εκτελεστή, και μάλιστα με την εφαρμογή προστίμου για κάθε μέρα που δεν εκτελείται, αρνείται μέχρι σήμερα να συμμορφωθεί με το νόμο και τηρεί σιγή ιχθύος, απαξιώνοντας τους εργαζόμενούς του.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων και την εξόφληση της αποζημίωσής τους.