Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2017/07/14

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

To EKA στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων και την ΑΠΕΡΓΙΑ, που κήρυξε η ΟΙΥΕ στο εμπόριο για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας.

Αυτήν την Κυριακή 16/7/2017 θα λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των ενδιάμεσων θερινών εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η Κυβέρνηση άφησε άθικτη.

Αυτή η Κυριακή συμπίπτει με το νέο νόμο που πέρασε η κυβέρνηση για την επέκταση λειτουργίας των καταστημάτων σε 32! καθ’ υπόδειξη του ΣΕΛΠΕ και των ξένων πολυεθνικών. Ο νέος νόμος με πρόσχημα τον τουρισμό προβλέπει την αδιάκοπη λειτουργία των καταστημάτων για 32 Κυριακές, από Μάιο έως και Οκτώβριο σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, καθώς και στην εμπορική περιοχή του αεροδρομίου των Σπάτων.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συνεχίζουν τον αγώνα και την αντίσταση για να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Υποχρέωσή μας είναι, όλοι οι εργαζόμενοι της Αθήνας να βρεθούν στο πλευρό των εργαζομένων στο εμπόριο.

Η υπόθεση της Κυριακάτικης αργίας είναι υπόθεση όλων μας.

Η νίκη θα είναι δική μας.

Απαιτούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Συμμετέχουμε όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Σωματείων του Εμπορίου της Αθήνας και της Ομοσπονδίας του κλάδου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/7/2017 στις 11:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ)