Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2017/10/09

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ και του ΟΑΣΑ και στηρίζουν τα αιτήματά τους για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη μετάβαση και λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Οι συνάδελφοι ζητούν τα εξής: 

  • Να ανοίξει το σύστημα αντικατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ισχύουν για το χάρτινο εισιτήριο. Έτσι, θα εκλείψει μια σημαντική αιτία προστριβών ανάμεσα σε επιβάτες και συναδέλφους εκδότες.
  • Άμεσα να λειτουργήσει σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών POS σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και στα εκδοτήρια.
  • Να προχωρήσει, άμεσα, η χωροταξική βελτίωση όλων των εκδοτηρίων και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα έλλειψης χώρου.
  • Να υπάρξει διαδικασία άμεσης παρέμβασης της αναδόχου εταιρείας σε περίπτωση βλάβης.
  • Το ηλεκτρονικό εισιτήριο να αναγνωρίζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα μηχανήματα έκδοσης – επικύρωσης και ελέγχου. 

Το ΕΚΑ και τα σωματεία όλου του δικτύου των συγκοινωνιών τάσσονται υπέρ της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αρκεί αυτό να γίνει σωστά, λειτουργικά και χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στους εργαζόμενους και τους επιβάτες. Καλούμε τον υπουργό Μεταφορών να ανακαλέσει τα περί απειλών για απολύσεις -γιατί τα ακραία μέτρα δεν λύνουν τα προβλήματα- και στηρίζουμε την απόφαση του σωματείου εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ για τρίωρη στάση εργασίας, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, από τις 12 μ.μ.