Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2017/12/21

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ενάντια στην παράνομη και παράτυπη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του σταθμού για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου. 

Η επιβολή προστίμου, που ανέρχεται σε περίπου 5 εκατ. €, είναι παράνομη και παράτυπη, αφού το Νομικό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει ότι πρόκειται για κοινωφελή επιχείρηση και άρα δεν υποχρεούται στην καταβολή τέλους χαρτοσήμου. 

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού και τις 120 θέσεις εργασίας ενώ ελλοχεύει τον κίνδυνο για δέσμευση των επιχορηγήσεων προς τους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνολικότερα. Στην ουσία η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο σχέδιο της Κυβέρνησης να συμπεριλάβει στη διαδικασία της δημοπράτησης των ραδιοφωνικών συχνοτήτων και τις συχνότητες των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών. 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναγνωρίζει ως ένα θετικό πρώτο βήμα την άρση των δεσμευμένων λογαριασμών του «Αθήνα 9,84» και βρίσκεται στο πλευρό των 120 συναδέλφων εργαζομένων του σταθμού στον δίκαιο αγώνα τους για την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων.