Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2020/04/16

Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για χιλιάδες συναδέλφους που μένουν εκτός των έκτακτων οικονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση εξ αιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Η επόμενη μέρα της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, θα βρει πολλούς επαγγελματικούς κλάδους να έχουν γονατίσει. Απροστάτευτοι μένουν η συντριπτική πλειοψηφία των οικοδόμων, οι οδηγοί ταξί, οι καλλιτέχνες και γενικότερα οι εργαζόμενοι στον χώρο του θεάματος – ακροάματος, οι αποκλειστικές νοσοκόμες, οι εργαζόμενοι με εργόσημο, οι Ι.Δ.Ο.Χ. και οι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις έληξαν πριν τις 20/03, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ καθώς και περίπου 500.000 μακροχρόνια άνεργοι.

Το ΕΚΑ καλεί την κυβέρνηση και τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών να εντάξουν τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων και ανέργων στο μέτρο των 800 ευρώ – όπως και πολλούς κλάδους που ενώ τους ανακοίνωσε στην ουσία μένουν απέξω, αλλά και να σχεδιάσουν την πολιτική τους στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της τρομακτικά δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της ελληνικής κοινωνίας που είναι προ των πυλών.