Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2020/07/30

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την ρύθμιση της κυβέρνησης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, με την οποία πετσοκόβει κατά 77% τα ήδη περιορισμένα αναδρομικά που εκδίκασε το ΣτΕ.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει ότι «οι αξιώσεις των συνταξιούχων των οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα» για το εν λόγω 11μηνο… «αποσβέννυνται», δηλαδή διαγράφονται!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο δεν επέστρεψε άμεσα το σύνολο των αναδρομικών που εκδικάστηκαν, αλλά εφαρμόζει  την ίδια πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που αφού πετσόκοψαν τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων, συνέχισαν στην κατάπτυστη λογική του «ότι έγινε, έγινε», υφαρπάζοντας τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων που με τον κόπο μιας ζωής πλήρωσαν και πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να καταδικάσουν αυτή την πρακτική και να συσπειρωθούν στον αγώνα μαζί με το συνταξιουχικό κίνημα για την ανάκτηση όλων των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.