Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2020/09/04

ΤΟ ΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μετά από 6 μήνες εμπειρίας γύρω από τον κορωνοϊό, τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ουσιαστική προετοιμασία. Όταν οι ειδικοί προειδοποιούν για επερχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η χορήγηση μασκών στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι τουλάχιστον ανεπαρκές μέτρο. 

Λαμβάνοντας ως παραδείγματα άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα έπρεπε και στην Ελλάδα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στις κτηριακές υποδομές ώστε τα τμήματα να λειτουργήσουν με 15 μαθητές το ανώτερο. Επιπλέον υπήρχε ο χρόνος ώστε να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών, κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα τα τμήματα με 25 μαθητές να παρουσιάζονται ως «ασφαλή» για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Ως εκ τούτου επιβάλλεται να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών καθώς και καθαριστριών για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. Μάλιστα, το Σωματείο Καθαριστριών των δημοσίων σχολείων Α΄ και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης Αθήνας, διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 π.μ., στο Υπουργείο Εσωτερικών, για το θέμα των προσλήψεων. 

Η πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας είναι η προστασία της υγείας και της ασφάλειας τόσο των παιδιών μας όσο και των συναδέλφων εργαζόμενων εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστριών.